Özel Öğrenme Güçlüğü, zekâsı normal ya da normalin üstünde olan bireylerin, standart testlere göre yaş, zekâ düzeyi ve aldığı eğitim göz önünde bulundurulduğunda okuma, matematik ve yazılı anlatım düzeyinin beklenenin önemli ölçüde altında olmasıyla tanısı konulan bir durumdur. Okuma bozukluğu (disleksi), yazılı anlatım bozukluğu (disgrafi), matematik bozukluğu (diskalkül) ve başka türlü adlandırılamayan öğrenme bozukluğu alt gruplarını içermektedir.

Özel Öğrenme Güçlüğü olan birey, öğrenmede çok önemli olan bilgiyi işleme sürecinin (bilginin alınması, düzenlenmesi, bellekte depolanması ve iletilmesi) bir kısmında ya da hepsinde sorun yaşayabilir. Okul öncesi döneminden itibaren dil, algı, kavram, motor-koordinasyon, bellek, dikkat-konsantrasyon, sıralama, organizasyon, duygusal-sosyal alanlarda güçlükler görülebilir. Öğrenme için gerekli olan bilişsel strateji geliştirebilme güçlüğü yaşayabilirler. Akademik alanlarda yetersizlikleri vardır, fakat tüm belirtileri taşımayabilir ve/veya bu belirtileri farklı yoğunlukta gösterebilirler.

Bu bireylerin güçlü ve yetenekli oldukları alanlar da bulunmaktadır; meraklı ve çevrelerine karşı ilgili olabilirler, ilgi duydukları alanlarda daha kolay kavrayabilirler, sözcükler yerine resimlerle düşünebilirler, sezgisel yolla problem çözme becerileri ve hayal güçleri gelişmiş olabilir, yaratıcıdırlar ve pratik çözüm yolları bulabilirler.

ÖĞRENME GÜÇLÜĞÜ OLAN ÇOÇUKLARIN ÖZELLİKLERİ:
* Görsel ve işitsel algılama problemleri görülür.
* Akranlarına göre devimsel becerilerin kullanılmasını gerektiren bedensel etkinliklerde güçlükler ve eşgüdüm problemleri görülür.
* Çalışma becerilerini kullanma yetenekleri sınırlıdır.
* Dikkatleri dağınıktır.
* Aşırı hareketlidirler.
* Kısa süreli bellekleri yeterince gelişmemiştir.
* Sosyal uyum açısından geridirler.

PROGRAMIN GENEL AMAÇLARI

Program ile bireylerin;
1.Öğrenmeye hazırlık becerilerini geliştirmeleri,
2.Okuma-yazmaya hazırlık ve okuma-yazma temel becerilerini geliştirmeleri,
3.Matematikle ilgili temel beceri ve kavramları günlük yaşamda kullanmaları,
4.Sorun çözme, akıl yürütme, kıyas yapabilme ve analitik düşünme becerilerini geliştirmeleri beklenmektedir.

İletişim Formu

Bizimle iletişime geçebilirsiniz..

    Telefon

    • Telefon: (0266) 246 3 246
    • Cep: (0554) 569 2 262

    Adres

    • Paşa Alanı
    • Melih Kopanca Cd. No: 54
    • Karesi / Balıkesir

    Email

    • Mail: info@balikesirdilkonusma.com

    Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper suscipit lobortis nisl ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et accumsan. Duis autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore